Ha biztos választ akarsz, kérdezd szakácsainkat!
-
Melyik diéta a legjobb?Válaszd ki, melyiket tudod a legjobban betartani, miben szerepelnek olyan ételek, amelyek kedvedre valóak.
Megújultak játékaink!A gyümölcsszüret és a gofris játék mellett már puzzle és palacsintás játékunk is van! Kipróbálod?
Brutális csokitortákA legnagyobb kedvenc a torták között, minden ünnepen helye van! Válogass receptjeinkből!
MuffinmániaEgy vaskos szakácskönyvnyi muffinrecept vár... Sósak, édesek, csokisak, gyümölcsösek...
Kenyérreceptek
Kenyér, kifli, kalács... géppel vagy gép nélkül is elkészíthető otthon. Válogass receptjeinkből!
RECEPT
« visszaPizza Á-tól Z-ig, pizzaszósz recepttel
- Másnak így tetszett:
- Elkészítési idő: nem ismert
- Elkészítés nehézsége:
- Árkategória:
- Hányan tették saját recepttárjukba: 372
- Hányan küldték tovább: 27
Hozzávalók:
- 350-390 gr liszt
- 2 dl víz
- 3 evőkanál olaj
- 8 gr só
- 5 gr cukor
- 20-25 gr élesztő
Elkészítés:
Kenyérsütőgéppel és manuálisan egyaránt készíthető. Tehát teszek bele 3 pohár lisztet (ez kb. 350-390 gr), 2 dl vizet, 3 evőkanál olajat, 8 gr sót, 5 gr cukrot és 20-25 gr élesztőt. Bekapcsolom a kelesztőprogramot, és ha jól emlekszem, nálam 1 óra 20 perc alatt már meg is keleszti a tésztát. Én utána kiveszem a gépből a tésztát, és még kelesztem. A legjobb akkor, amikor délelőtt előkészítem a tésztát, és kora este megsütöm. Vagy másnap még jobb!Amennyiben nem kenyérsütőgépben készítjük, akkor összegyúrjuk a hozzávalókat, és meleg helyen, letakarva pihentetjük. Amikor jól megkelt a tészta, kinyújtjuk. Jó vékonyra ám, mert a sütőben tovább kel, és ha nagyon magas a tészta, akkor nem igazán jó. En nagyjabol 2-3 mm-esre szoktam kinyújtani, sőt, néha még vékonyabbra is. Attól függően, hogy milyen pizzát akarok, így folytatom.
Paradicsomos-mozzarellás pizza
Paradicsompürébe teszek egy kis olívaolajat, oregánót és sót. Ezzel kenem meg a kinyújtott pizzát jó alaposan, mert beszívja. Beteszem a forró (200-220 C°) sütőbe és kb. 10-15 percen át sütöm, amíg az alján már látszik, hogy szinte kész. Mi szeretjük a ropogós (de nem kemény és száraz!) pizzát, így kb. 15 percig sütöm. Akkor kiveszem, és ráteszem a lereszelt mozzarellát, jól betakarom vele a pizzát mindenütt. Meglocsolom keves olajjal. Olyan mozzarellat vegyetek, amelyik kevés nedvet ereszt, mert különben elárasztja a pizzát, és utána túl sokáig kell sütni, hogy kiszáradjon belőle a víz, és közben a mozzarella túlságosan megsül a tetején. Viszont a pizzához ajánlott spéci mozzarellát nem ajánlom, nálam nem vált be. Szóval vissza a sütőbe, és kb. még 10 percig sütjük.
Capricciosa anyós módra
Úgy készül, mint a fenti, amíg ki nem veszem a paradicsomos pizzát a sütőből. Ráteszem a darabokra vágott főtt sonkát, főtt tojást, ajóka gyűrűt, articsókát. A tetejére teszem a mozzarellát, meglocsolom egy kis olajjal, és vissza a sütőbe.
Krumplis - vagy cukkinis - pizza
A kinyújtott tésztára teszem a vékony szeletekre vágott krumplit. Jól megsózom. Erre jön a mozzarella, parmezán sajt és egy kis olívaolaj. Be a sütőbe. Kb. 20-25 percig sül. Ugyanilyen módon lehet cukkinis pizzát is sütni. Sőt, a krumplit meg a cukkinit lereszelve, összekeverve is rá lehet a pizzára tenni, és nagyon finom.
Bármilyen pizzát lehet sütni, éljen a fantázia. Egy viszont tilos: a ketchupnak köze nincs a pizzához!
Jó sütögetést!
Megjegyzés:
A receptet Pipimo küldte. Köszönjük!
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁS
-
5. Bucika2007. december 26. (szerda) 20:12Sziasztok! Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy Olaszországban szinte minden faluban máshogy készítik a pizzaszószt, ezért olyan, hogy az "eredeti", nem igazán létezik. Olyan, hogy igazi nápolyi, pugliai vagy római, na, az már igen! Szerintem Magyarországon sincs egyféle pörkölt, mivel mindenki másképp szereti: ahány ház, annyi szokás. Az viszont igaz, hogy minél egyszerűbb, annál olaszosabb!
TOVÁBBI HASONLÓ RECEPTEK »
EZT IS AJÁNLJUK! »
VÁLOGATÁSOK »

Elenyésző azon receptek száma, melyek ezzel a fordulattal kezdődnek, pedig a mintegy 700 fajjal rendelkező zsályanemzetség…

Bár a cím ellentmondásosnak tűnik, mégis lehet, hogy a válogatós gyerekben bujkáló ellenérzések feloldását épp a közös konyhai…

Ez a recept a véletlen műve. Egy elírt recept készítésekor ki kellett pótolni liszttel a kelt tésztát, aminek következménye úgy 1…

Kevés gyümölcs dicsekedhet olyan nagy múlttal, mint az alma. A mitológián át, a Bibliáig, Tell Vilmoson, New Yorkon keresztül a…

A főzés és az evés öröm, de még jobb, ha legjobb receptjeinkkel nyerhetünk is! Próbáld ki magad a Mindmegette és a JAR közös…

A gríz alapfelszerelés minden gyerekes család konyhájában, hiszen belőle készül a tejbegríz és a grízes tészta is. Azért ne…

Hajdanán "könnyű" dolgunk volt: az élelmiszerbolt polcán csupán egy fajta rizst találtunk, akár rizses húst, akár valami…

Az elmúlt hetünk gasztronómiai szempontból érdekesen alakult, mert bár hétfőn Dorkával egy nagyszerű őszi csemegét sütöttünk,…