- Ha biztos választ akarsz, kérdezd szakácsainkat!
-
- Melyik diéta a legjobb?Válaszd ki, melyiket tudod a legjobban betartani, miben szerepelnek olyan ételek, amelyek kedvedre valóak.
- Megújultak játékaink!A gyümölcsszüret és a gofris játék mellett már puzzle és palacsintás játékunk is van! Kipróbálod?
- Brutális csokitortákA legnagyobb kedvenc a torták között, minden ünnepen helye van! Válogass receptjeinkből!
- MuffinmániaEgy vaskos szakácskönyvnyi muffinrecept vár... Sósak, édesek, csokisak, gyümölcsösek...
- Kenyérreceptek
Kenyér, kifli, kalács... géppel vagy gép nélkül is elkészíthető otthon. Válogass receptjeinkből!
RECEPT
« visszaPizza Á-tól Z-ig, pizzaszósz recepttel
- Másnak így tetszett:
- Elkészítési idő: nem ismert
- Elkészítés nehézsége:
- Árkategória:
- Hányan tették saját recepttárjukba: 372
- Hányan küldték tovább: 27
Hozzávalók:
- 350-390 gr liszt
- 2 dl víz
- 3 evőkanál olaj
- 8 gr só
- 5 gr cukor
- 20-25 gr élesztő
Elkészítés:
Kenyérsütőgéppel és manuálisan egyaránt készíthető. Tehát teszek bele 3 pohár lisztet (ez kb. 350-390 gr), 2 dl vizet, 3 evőkanál olajat, 8 gr sót, 5 gr cukrot és 20-25 gr élesztőt. Bekapcsolom a kelesztőprogramot, és ha jól emlekszem, nálam 1 óra 20 perc alatt már meg is keleszti a tésztát. Én utána kiveszem a gépből a tésztát, és még kelesztem. A legjobb akkor, amikor délelőtt előkészítem a tésztát, és kora este megsütöm. Vagy másnap még jobb!Amennyiben nem kenyérsütőgépben készítjük, akkor összegyúrjuk a hozzávalókat, és meleg helyen, letakarva pihentetjük. Amikor jól megkelt a tészta, kinyújtjuk. Jó vékonyra ám, mert a sütőben tovább kel, és ha nagyon magas a tészta, akkor nem igazán jó. En nagyjabol 2-3 mm-esre szoktam kinyújtani, sőt, néha még vékonyabbra is. Attól függően, hogy milyen pizzát akarok, így folytatom.
Paradicsomos-mozzarellás pizza
Paradicsompürébe teszek egy kis olívaolajat, oregánót és sót. Ezzel kenem meg a kinyújtott pizzát jó alaposan, mert beszívja. Beteszem a forró (200-220 C°) sütőbe és kb. 10-15 percen át sütöm, amíg az alján már látszik, hogy szinte kész. Mi szeretjük a ropogós (de nem kemény és száraz!) pizzát, így kb. 15 percig sütöm. Akkor kiveszem, és ráteszem a lereszelt mozzarellát, jól betakarom vele a pizzát mindenütt. Meglocsolom keves olajjal. Olyan mozzarellat vegyetek, amelyik kevés nedvet ereszt, mert különben elárasztja a pizzát, és utána túl sokáig kell sütni, hogy kiszáradjon belőle a víz, és közben a mozzarella túlságosan megsül a tetején. Viszont a pizzához ajánlott spéci mozzarellát nem ajánlom, nálam nem vált be. Szóval vissza a sütőbe, és kb. még 10 percig sütjük.
Capricciosa anyós módra
Úgy készül, mint a fenti, amíg ki nem veszem a paradicsomos pizzát a sütőből. Ráteszem a darabokra vágott főtt sonkát, főtt tojást, ajóka gyűrűt, articsókát. A tetejére teszem a mozzarellát, meglocsolom egy kis olajjal, és vissza a sütőbe.
Krumplis - vagy cukkinis - pizza
A kinyújtott tésztára teszem a vékony szeletekre vágott krumplit. Jól megsózom. Erre jön a mozzarella, parmezán sajt és egy kis olívaolaj. Be a sütőbe. Kb. 20-25 percig sül. Ugyanilyen módon lehet cukkinis pizzát is sütni. Sőt, a krumplit meg a cukkinit lereszelve, összekeverve is rá lehet a pizzára tenni, és nagyon finom.
Bármilyen pizzát lehet sütni, éljen a fantázia. Egy viszont tilos: a ketchupnak köze nincs a pizzához!
Jó sütögetést!
Megjegyzés:
A receptet Pipimo küldte. Köszönjük!
LEGFRISSEBB HOZZÁSZÓLÁS
-
5. Bucika2007. december 26. (szerda) 20:12Sziasztok! Csak annyit szeretnék még hozzáfűzni, hogy Olaszországban szinte minden faluban máshogy készítik a pizzaszószt, ezért olyan, hogy az "eredeti", nem igazán létezik. Olyan, hogy igazi nápolyi, pugliai vagy római, na, az már igen! Szerintem Magyarországon sincs egyféle pörkölt, mivel mindenki másképp szereti: ahány ház, annyi szokás. Az viszont igaz, hogy minél egyszerűbb, annál olaszosabb!
TOVÁBBI HASONLÓ RECEPTEK »
EZT IS AJÁNLJUK! »
VÁLOGATÁSOK »
Elenyésző azon receptek száma, melyek ezzel a fordulattal kezdődnek, pedig a mintegy 700 fajjal rendelkező zsályanemzetség…
Bár a cím ellentmondásosnak tűnik, mégis lehet, hogy a válogatós gyerekben bujkáló ellenérzések feloldását épp a közös konyhai…
Ez a recept a véletlen műve. Egy elírt recept készítésekor ki kellett pótolni liszttel a kelt tésztát, aminek következménye úgy 1…
Kevés gyümölcs dicsekedhet olyan nagy múlttal, mint az alma. A mitológián át, a Bibliáig, Tell Vilmoson, New Yorkon keresztül a…
A főzés és az evés öröm, de még jobb, ha legjobb receptjeinkkel nyerhetünk is! Próbáld ki magad a Mindmegette és a JAR közös…
A gríz alapfelszerelés minden gyerekes család konyhájában, hiszen belőle készül a tejbegríz és a grízes tészta is. Azért ne…
Hajdanán "könnyű" dolgunk volt: az élelmiszerbolt polcán csupán egy fajta rizst találtunk, akár rizses húst, akár valami…
Az elmúlt hetünk gasztronómiai szempontból érdekesen alakult, mert bár hétfőn Dorkával egy nagyszerű őszi csemegét sütöttünk,…